'İçişleri Bakanı gelmeden inmem' diyen şizofren 2 polisi bıçakladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, şizofrenli olduğu belirtilen bir genç, iki polisi bıçaklayarak ağır yaraladıktan sonra çatıya çıktı. Bursa emniyetini alarma geçiren genç, tüm çabalara rağmen 5 saat boyunca çatıdan inmedi.

Genç, sokakta bulunanların başına kiremit yağdırdı. Gencin indirilebilmesi için çevik kuvvet ekipleri ve özel harekat timleride olay yerine geldi. Çatıdan inmemekte ısrar eden gencin "İçişleri Bakanı gelmeden inmem" dediği öğrenildi.

Merkez Nilüfer ilçe Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi Burçak Sokak üzerinde oturan İbrahim Toker, oğlu Umut Toker'in (23) aile bireylerine zarar verdiğini ve kontrol edemediklerini belirterek polisten yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine giden Nilüfer Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Cevdet Erdağı (45) ile Mutayip Aytaş, eve girdikleri sırada mutfaktan bıçak alan Umut Toker'in saldırısına uğradı. 3 -4 yerinden bıçak darbesi alan ve ağır yaralanan iki polis, 112 acil servis ambulansı ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, evden kaçarak bacaya çıkan Umut Toker, sokakta bekleyenlerin üzerine kiremit yağdırmaya başladı.

Alarma geçen Bursa Emniyeti olay yerine akın ederken, uzun uğraşlara rağmen Umut Toker, çatıdan indirilemedi. Olay yerine, itfaiye ekipleri, çevik kuvvet ve özel harekat timleri de geldi. Genci ikna etmeye çalışan aile bireylerinin çabaları da sonuç vermedi.

Askere gittiğinde bir ay sonra psikolojik dengesi bozuk olduğu iddiasıyla terhis edilen gencin babası İbrahim Toker, oğlunu tedavi için hastaneye götürmek istedikleri sırada bıçakla kendilerine saldırdığını belirtti. Toker, yaşananları şöyle anlattı: "Oğlum öz babası olarak beni bile kabul etmiyor. Daha önce de kız kardeşine zarar vermişti. Evde bıçakları saklıyor, ayrı odada kilitleyip yatırıyoruz. İstanbul'da askeri hastanede 5 ay yattı. Daha sonra terhis edildi. Tedavi tamamlanmadı. Evde şiddet gösterince hastaneye götürdüm. Hastanede doktorlar da tedaviye yanaşmayıp gönderdi. Ben de son şiddet hadiselerinden sonra tekrar Nilüfer Kaymakamlığı'na dilekçe vererek, polis nezaretinde hastaneye götürülmesini talep ettim. Ancak bugün karakoldan görevlendirilen 2 polis memuru ve kendi tanıdığım 5- 6 arkadaşla kendisini hastaneye götürmek için eve geldiğimde karşı koydu. Daha sonra da ekmek bıçağıyla 2 memur arkadaşı sırtından ve karnından yaraladı. Bursa'da çocuğumun tedavi edilmesi için Sağlık Müdürlüğü ve valilik yetkililerinden yardım istiyorum. Ancak bu konuda hastanelerden yeterli desteği alamıyorum. Belki de müdahele anlamında, böyle hastalar için hazırlıklı, içerisinde psikolog da yer alan bir ekip bulunsaydı, bu üzücü olayı yaşamazdık"

Kendisine yaklaşmaya çalışanlara kiremit fırlatan gencin çatıya çıkarken merdivenlere sıvı yağ döktüğü tesbit edildi. 5 saattir çatıda bulunan genci ikna etmeye çalışan ekipler, bunu başaramayınca gence ilaçlı kola vermek istedi. Ancak genç kolayı alarak yere döktü.

Gencin indirilebilmesi için ikna çabaları devam ederken, yaralı polislerin ameliyata alındığı ve durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber